Ócskapiac
2017. július 24. írta: Ferenc Füredi

Ócskapiac

tusnadfurdo.jpg

Ami a politika szemétdombjára került az elmúlt időkben, azt mind sikerült összehordani Tusnádfürdőn.

Amit eddig csak fenntartásokkal fogalmaztam meg magam is, most végre ki kell egyenesen mondani: A hazai és a határon túli nacionalizmus, sovinizmus, gyűlölködés undorító seregszemléje zajlott és zajlik. Megkerülhetetlen annak a kimondása, amitől eddig tartózkodtam: minden ott megjelent és Orbánnak tapsoló egyénenként is súlyos felelősséget visel.

Nem véletlen, hogy Orbán már jó pár éve ott mondja el legvisszataszítóbb beszédeit. Azért teheti ezt ott újra és újra, mert az erdélyi magyarság körében is - minden aljassághoz - talál szövetségest. Az erdélyi magyarságnak van választása: vagy megérti, hogy fasiszta, és helyenként már náci gazembereknek csápol, és a magyar ellenzéknek kellene világosan kimondani: ez a határon túli gondolkodásmód szembeállítja a határ két oldalán élő magyarságot.

Orbán jól érti: a nacionalizmus felkorbácsolásával és sorozatos hazugsággal igazából csak a székelységet, a határon túli magyarságot képes hatékonyan, egységként, mintegy tömbként mozgósítani, a határon belül súlyos megosztottságban lévő különféle - de változást akaró - többséggel szemben. Orbánt nem foglalkoztatja a szórvány magyarság, csak a hatalmának túlélése, megtartása. Minden áron. Aki naivítással vádolja a határon túli magyarságot, téved. Tudatosan fordították szembe az ottani magyarságot a belföldivel, amíg elérték, hogy a határon túli magyarság nekem csak olyan testvéremmé vált, ahogy Káin volt Ábelnek. Ebben sajnos partner volt a határon túli magyarság, és kérdéses az RMDSZ felelőssége.

Orbán a világon semmit nem tett a magyarság autonómiatörekvéseiért, sőt a kettős állampolgárságot büntető kormányokkal szövetkezik! Aki a határon túl Orbánt támogatja, a székely autonómia árulója!

Aki nem képes kimondani, hogy ez itt egy fasiszta diktatúra, az rá fog döbbenni, ahogy alakul az új Nürnberg. Tehetségtelen Leni Riefensthalok már vannak a kormánypárti médiában, és ez a tehetségtelenség egyelőre 
az egyetlen szerencsénk!

Minden elismerésem a magyar sportolóké, de látható, hogy a vizes VB sem más, mint az Orbán rendszer 1936- os olimpiája. A győztes sportolókat tisztelet illeti, ahogy egykor 1936-ban Csák Ibolyát is, Csík Ferencet is. 
Most is ünnepeljük a csodálatos sportembereket, de vegyük észre, mire készül az orbáni rendszer, nem is annyira a háttérben.

Aki ezt a rendszert aktív közreműködésével támogatta, vagy támogatja, annak számára - szerintem - nincs többé bocsánat. És nincs többé helyük a demokraták között. Nem a megtévesztett, megfélemlített szavazóktól beszélek! Nem is a határozott, következetes szembefordulókról!

Ahogy nincs helye országunkban az új goebbelsek, és az újabb fasiszták számára, jöjjenek bármilyen köntösben. 
Vegyük észre, hogy igenis a goebbelsi módszerek élnek és virágoznak, és naiv ember, aki azt képzeli, goebbelsi módszer van Goebbels nélkül, és van Goebbels Führer nélkül.

Végre ideje lenne felhagyni az "egyrészt-másrészt" álságos beszédével, ami jellemző egyes médiumokra, de egyes magukat demokratikusnak nevező pártokra is. Ideje lenne szellemi karanténba zárni az idegengyűlölő, az országot megosztó, Erdogan diktatúráját másoló aljas Fideszt és szekértoló bandáját.

Mind hazaárulók, és bűneikért meg kell, hogy fizessenek. De addig is ki kell mondani a feketére hogy fekete.

Szeretném látni ebben az ellenzék egységét. Ha már képtelenek együtt cselekedni, legalább beszéljenek egyenesen, és világosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://furediferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr912958609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása