Értjük ezt az egészet?
2017. szeptember 29. írta: Ferenc Füredi

Értjük ezt az egészet?

lattmann.jpg

Idézet következik:

"Alaposan felkavarta a baloldali viszonyokat kedden Lattmann Tamás nemzetközi jogász, aki az ATV-ben azt állította, hogy az MSZP vezetői tavaly megkeresték, és arról beszélgettek, lehetne ő az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Aztán decemberben színre lépett Botka László, így ez a terv kútba esett.

Lattmann szerint Botka alkalmas miniszterelnök-jelölt, de „magának okozta a bajt”, és nem működik a stratégiája. A nemzetközi jogász az LMP-közeli Reflektor blognak szerdán arról beszélt, hogy Szél Bernadettet, az LMP jelöltjét alkalmasnak tartja a kormányfői posztra, írja az Index.

Közben csütörtökön bemutatkozó beszélgetést tartott az új ellenzéki szerveződés: a Magyar Progresszív Mozgalom. Lattmanon kívül ennek tagja Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, a nemrég beindított Zoom.hu nevű lap tulajdonosa, a nyáron Botka László által leárulózott Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökének tanácsadója, illetve Bodnár Zoltán jogász, aki 2014-ben a Liberálisok főpolgármester-jelöltje volt.

Az ügyet Török Gábor politikai elemző így kommentálta a Facebookon:

"Nehéz pontosan értelmezni, hogy ki mozgatja a szálakat, de az elég valószínű, hogy az eseményeknek iránya van. Megjelenik Ron Werber, az MSZP volt tanácsadója az LMP mellett, állítólag ingyen vállalva a munkát. Csatlakozik az LMP-hez Demeter Márta, az MSZP volt képviselője. A Medián látványosan kimutatja, hogy zuhan az MSZP és erősödik az LMP. A Lattmann-Tarjányi páros olyan szédületes és formabontó interjúkat ad, amelyek kiválóan alkalmasak az MSZP nevetségessé tételére, majd Lattmann elmondja, hogy az LMP jelöltjét tökéletesen alkalmasnak tartja. Hogy mi történik? Az MSZP kinyírása és az LMP megemelése zajlik éppen. Nem esélytelenül."

Ez eddig mind idézet volt.

Érdekes, hogy MSZP közeli személyek(?) most hirtelen előállnak. Nekem nem szívügyem az MSZP. De ami itt történik, az furcsa.

Mit keres Tarjányi Péter - akit eddig független biztonságpolitikai szakértőként ismertünk - királycsinálóként?

Milyen alapon szólnak bele más pártok belső ügyeibe? Mi közük hozzá?

Lattmann Tamás miért most lépett elő? Ha előlépett, most miért Szél Bernadett vitorláját fújja?

Az Együtt és Párbeszéd eddig Karácsony Gergőt támogatta. Változott valami?

Mi történt, hogy rövid időn belül nem csak hatalmasat zuhant az MSZP és a DK, de nem csak zuhantak, hanem hirtelen helyet is cseréltek?

Mit akar valójában a Tarjányi, Lattmann, Bodnár csapat, és ha az MSZP közeli személyekről van szó, miért támogatják az LMP-t?

Hogy tört fel hirtelen a Závecz közvélemény kutató cégnél, és a Mediánnál napok alatt 7%- ra az LMP, amelynek baloldalisága is kérdéses, ráadásul kizárólag az alig létező Új Kezdettel tárgyal?

Megmondaná valaki, hogy a mindenki (a többség) által elvetett Gyurcsány hirtelen miért is lett ennyire kedves az ellenzék nem MSZP-s részének?

Felvilágosítaná valaki az ellenzéki szándékú választót, hogy ami itt történik, az nem véletlenül a Fidesz forgatókönyve?

Pogátsa Zoltán hogy is lett hirtelen Szél Bernadett lelkes híve? Mellesleg Gyurcsány kiszorításának erőltetése - amelybe bele is bukhat Botka - éppen Pogátsa alapötlete volt. És Pogátsa úr, egyik napról a másikra eldobjuk az új baloldal vörös zászlóját, és zöldre cseréljük? Ezek után szavukat se hiszem többé. Nincs "respect!"

Végezetül: Lattmann Orbán kedvenc egyetemének docense. Érdekes?

A kommentelők egy része ma azon siránkozik, hogy jaj, miért nem Lattmann? Lattmann azonban nem két napja született. Vajon eddig hol voltak a hirtelen jött támogatói? Eddig nem voltak jelentős számban támogatói. Miért?

És ki tud pár hiteles mondatot mondani az általam is tisztelt nemzetközi jogász politikai, társadalmi, gazdasági programjáról?

Egyáltalán, nem arról van szó, hogy hülyének néznek minket, választókat?

Én a magam nevében válaszolok, de igen - hülyének néznek.

Hagyjuk?

A bejegyzés trackback címe:

https://furediferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr2512958649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása