Elindul az agyam
2017. szeptember 14. írta: Ferenc Füredi

Elindul az agyam

akciofilm.jpg

Néha elcsábulok. Háttértelevízíózom. Legtöbbet egy olyan csatornát nézek, amelyből megtudhatjuk, hogy az Egyesült Államokban semmi érdekes nem történik azon túl, hogy reggeltől estig ölik egymást. (Hiába a nagy érdeklődés, azért sem árulom el a TV csatorna nevét!)

Igaz, manapság ismét meg kell tanulnom, hogy földrengés, szökőár, orkán, hurrikán, tömeges katasztrófa, és halálos iskolai lövöldözés stb. kizárólag a tőkés, (pfuj! ) esetleg a távol- keleti országokban van, a visegrádi négyeknél és a putyini Oroszországban az ilyesmi elképzelhetetlen. Vajon miért nem tudják ezek a töketlen nyugatiak, hogy ha katasztrófa van, csak át kell ülni egy másik autóba?

Egykor régen is pontosan így volt, a tőkés országok addig élősködtek, rothadtak és halódtak, ameddig össze nem dőlt a Szovjetunió.

De hagyjuk a katasztrófákat. Milyen is egy ilyen tipikus amerikai bűnügyi dokumentum film?

Egy alapvető dologban különbözik a magyartól. Nálunk a rendőrnek nincs arca. Az ügyész(ség)nek általában van, de nem biztos, hogy van pofája. Ott Amerikában a rendőrnek is van arca. Mert aki az állam, vagy a törvény nevében jár el, az vagy vállalja az arcát, vagy menjen el kedvesnővérnek.

(Igaz, ha én is vállalnám, hogy beálltam bármilyen rendszer szolgálatába, én se örülnék, ha a képemet közszemlére tennék, mert halálra szégyellném a pofámat, de ez magánügy.)

Mindenesetre oka van, hogy az USA-beli rendőrt lehet látni premier plánban, a magyart nem. Gondolom azért, mert az egyik balga módon a törvényt szolgálja, a másik pedig az éppen uralkodó politikai kurzust. St, melyiknek látható az arca, melyiknek nem?

Még egy fontos dolgot tudunk meg a fimecskék elejéről: Nálunk az a módi, hogy "A.B. büntetett előéletű
kazánfűtő új Mercedes gépkocsijával a zebrán aljas indokkal, szándékosan kétszer oda és vissza elgázolta Kovács Sándornét, aki lakik XXIV. kerület, Soponya utca 17. sz. III. emelet 78. alatti lakost. (Kéretik erősen kopogni.)" 

Az átkozott nyugati és észak-amerikai tájékoztatásban ez is fordítva van: "Filmünkben az elkövetők nevei valóságosak. Az áldozatok neveit megváltoztattuk."

Sajnos ezzel a Soros által pénzelt libsi média minden pozitívuma kifújt. Közel száz ilyen amerikai film megnézése után az alábbiakban foglalom össze:

Ahol a bűncselekmény történik: Amerikai kistelepülés. Soha semmi ott még nem történt. Még az se. Ideális hely a gyermeknevelésre.

A lakosság: Kedves, jóságos milliomosok, néhány igen keményen dolgozó milliárdos. A templomban énekelnek. Most vettek a hat éves gyereküknek új autót. Pom-pom lányok ugrálnak a baseball meccsen. (A magyar néző itt a fejéhez kap, odáig még érti, hogy valami repülő ízét csapkodnak egy vastag husánggal, de miért szaladgál eközben egy rakás vas- és fémmunkás munkaruhában össze-vissza? Továbbá az se világos, miért akkora szenzáció, hogy valaki megtalálja a saját házát, és hazafut. De a jó magyar itt érti meg, hogy is lehetett Trumpot megválasztani. )

A bűncselekmény: Az amerikai álomból arra ébred a milliárdos hogy egy sorozatvetővel agyonlőtték. Feleség sikoltozik, 911 telefon, seriff, FBI, mentők, CIA, NASA fél perc múlva ott van, és döbbenten nézik egymást: "Hogy a fenébe jöttünk mind ide, amikor nem is mondta meg senki a címet?"

"A nyomozás egyelőre titokban folyik!" - jelenti ki a nyomozás vezetője a kétszáz fős kistelepülés médiáját képviselő négy TV, és hat rádióállomás, továbbá a helyi újság mintegy ötszáz megjelent sajtómunkásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://furediferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr5212958549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása