Puzsér és a lapos föld
2017. szeptember 14. írta: Ferenc Füredi

Puzsér és a lapos föld

lapos-fold.jpg

Utoljára írok Puzsérról. Már írtam párszor, de semmi hatása nem volt elemző írásaimnak. Egyáltalán az elemző írásaimnak soha semmilyen hatásuk nem volt, és ma már tudom, nem is lesz.

Megakadt a szemem egy kommenten. Azt fejtegette az írója, hogy Puzsér milyen nagyszerű dolgokat ír és mond, igaz, néha hülyeségeket is....

Nos, nekem Puzsérról egy képzeletbeli fizikus jut az eszembe. Az illető szépen, korrekt módon elmondja a húr elmélet lényegét. Aztán kifejti, hogy a mi a szerepe a világ fizikájában a sötét anyagnak.

Egy - közös - elméletet alkot a makro- és a mikrovilág fizikai törvényeinek egységességéről... Nem kevesebb ez, mint egy fizikai rendszerbe foglalni a részecskék világának törvényeit a kozmosz törvényeivel.

Ez a kérdés volt az, ami még halálos ágyán is foglalkoztatta Einsteint, de így sóhajtott fel:
- Ez talán valahol az Isten hatáskörébe tartozik!

Nos Puzsér fizikusnak mindenre van egy elmélete. Már már tapsra emelném a két kezem. Puzsér fizikus azonban hozzáteszi előadása végén:

"Ja, azt még le kell szögeznem, hogy a Föld lapos."

Ettől kezdve nem érdekelnek a fizikus netán igaz szavai sem. Mert világos, hogy kóklerről van szó. Nincs gondolkodó ember ebben a hazában, akinek ne lennének néha igaz, és megfontolandó gondolatai. De aki azt képzeli, hogy a Földünk lapos, az számomra a hülyeség, a butaság megtestesítője. Ahogy maga Puzsér Róbert se egyéb. Igaz, csak egy a számos okoskodó közül, akiknek szavaiban mindig van pici igazság. Csak éppen laposnak gondolják a Földünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://furediferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr1112958553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása