Vallomás
2017. szeptember 05. írta: Ferenc Füredi

Vallomás

valasz-logo-tervek-v2.jpg

Akik rendszeresen, vagy alkalomadtán megtisztelnek azzal, hogy felkeresik személyes oldalamat, azoknak nem kell bemutatkoznom. Mégis tudatnom kell néhány olyan információt, amelyet nem hangoztattam gyakran: A VÁLASZ párt alapítóinak egyike, az Elnökség tagja vagyok.

Utoljára 1990 -ben vállaltam politikai szerepet. Beke Kata baráti hívására az MDF tagja lettem. Beke Kata munkatársaként vettem részt mindenféle ellenszolgáltatás nélkül a később Angyalföldet - szűkebb pátriámat - képviselő, majd államtitkári rangra emelkedő barátom munkájában. Segítettem csekély szociológiai, közgazdasági ismereteimmel is. Részt vállaltam az MDF oktatási programjának készítésében. Mivel ezt a mai pedagógustársadalom által kért és joggal követelthez nagyon közeli programot nem tudtuk a kormánnyal elfogadtatni, továbbá nem értettünk egyet az MDF "csurkásodásával" és médiapolitikai tetteivel, de leginkább a "székház-üggyel" mind a ketten egyidőben távoztunk az MDF- ből.

Beke Kata öröksége hosszú éveken át nyomasztott. Megmaradt bennem az mondása, miszerint az az igazi barát, egyben politikai küzdőtárs, akivel nyugodtan el lehet indulni a sivatagba egy közös vizes bőrtömlővel. Azok egy része, akikre ezt a követelményt alkalmazni lehetett, meghalt, úgy maga Beke Kata, ahogy Szabó Iván is. Nem él már Csengey Dénes, és nem akarom tovább sorolni a fájó veszteségeket. Sokan visszavonultak a politikától. Néhányan árulóvá lettek, rájuk nem vesztegetem az időt. 

Amikor találkoztunk Katona Andreával, elég gyorsan világossá vált számomra, hogy Beke Kata után Ő lehet az - aki hosszú évek után úgy a barátságban, mint a politikában - azt a tisztességet képviseli, mint egykori barátom, Kata. Katona Andrea már a XXI. század gyermeke, akkor is, ha még a XX. században született. Otthon van a századunk informatikai, kommunikációs világában, ismeri a fejlődés trendjeit, rendkívül nyitott a választók gondjaira, határozottan, de minden tagra odafigyelve vezeti pártját. Biztos vagyok abban, hogy alkalmas miniszterelnöknek, előtte természetesen jelöltnek, mert soha nem személyes érdekeit vagy a szűk pártpolitikai érdekeket tartja szem előtt, hanem a választók akaratát és érdekeit.

Méltó ember kezébe adom azt a jelképes stafétabotot - a bőrtömlőt -, amelyet egykor Beke Kata rám bízott. Személyesen semmilyen politikai ambícióm nincs, anyagi érdekek nem vezetnek, ahogy pártunk egy tagját sem. 70 évesen igyekszem segíteni pártomat, és támogatni miniszterelnök jelöltünket, Dr. Katona Andreát.

Megjegyzés: itt kell közzétennem: a mellékelt hosszú gazdasági és politikai kétrészes anyag nem a VÁLASZ programja. A hosszú, és nehéz anyagot azért tettem nyilvánossá, hogy a sajtó és a média figyelmébe ajánljam: a VÁLASZ- ban komoly alkotó munka folyik amelynek az általam készített anyagok csak egy munkaanyag jellegű elemei. Fontosnak tartjuk a média pontos és részletes tájékoztatását, jó kapcsolatokra törekedünk a sajtóval. A VÁLASZ elfogadott programját Elnökünk fogja ismertetni, nyilvánvalóan minden érdeklődő számára közérthető, világos tartalommal és formában.

A bejegyzés trackback címe:

https://furediferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr8712958573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása