A nyugger visszaszól
2017. augusztus 24. írta: Ferenc Füredi

A nyugger visszaszól

puzser.jpg

Hallgatom Puzsér Róbertet, és nem hiszek a fülemnek. Mivel nem tartom valószínűnek, hogy a különben tanult Puzsér valódi publicisztikát is olvas, ezért kérem, aki olvassa, adja át:

Tisztelt Puzsér Úr!

Ön úgy véli, hogy a nyugger olyan idős ember, aki azért hülye, mert a Kádár rendszerben szocializálódott. Most ezt a szöveget tegyük félre egy kicsit, és mondjuk el az Ön véleményét a rendszerváltozás óta eltelt időről: Ön szerint úgy 1990 óta semmi egyéb nem történt ebben az országban, mint rablóprivatizáció, az ország kifosztása, tolvajok dorbézolása, korrupció, minden kormány hülye volt, barmok voltak egytől egyig.

Nos, én a Kádár rendszerben szocializálódtam. Ön pedig rablók, korrupt tolvajok, ütődött hülyék, az ország tolvajai között. Ez utóbbira éppen úgy nem lennék büszke, ahogy pocsék logikai készségemre sem - az Ön helyében. Ugyanis nem túl dicső dolog öngólt rúgni.

Továbbá: Ön nem tudja, hogy a mai nyugdíjasok milyen generációt képviselnek. Ez ugyanis 1968 generációja, a lázadásé. Igaz, későn indultunk, de ez a generáció a rock, a kemény, mégis az igazat hosszú évek óta kimondó egykori fiatalok generációja. Mellesleg a Demokratikus Ellenzéké, a szamizdatoké. És Elvis Presleyé. Igaz, ön utálja. De nem ez az érdekes. Amikor Elvis Presley a lázadás volt, mi akkor hallgattuk. Azért is! Mert ez a generáció az "azért is!" generációja. A kételkedésé, a szembefordulásé, a lázadásé. A haladás akarásáé! A művészet megújulásáé! Nem csak a Beatlesé, a Rolling Stonesé, az Illésé, a Metróé, és az Omegáé! Az övék is. De Andy Warholé, Alan Ginsbergé is!

Viszont az a rendszer, amely ma a nyakunkra hág, megaláz, és elrabolja álmainkat, az az Ön generációjának műve. Ha mi nem lettünk volna Uram, Ön még szakállt se viselhetne, vagy nem viselhetne szabadon. El sem dönthetné, hogy mit akar. Igen. Sokan idegesek ma közülünk. Vannak, akik méltatlanul viselkednek. Vannak, akik nem a kádári rendszert, hanem az ifjúságukat akarják visszaidézni. Sokfélék voltunk, sokfélék vagyunk. De nem elsősorban a mi generációnkból kerülnek ki az újfasiszták, és a neonácik.

Söprögessen csak a saját korosztálya körül! Nem vagyok kíváncsi hamis érveinek gondolattalanságára. Különösen akkor nem, ha az érvek hiányát a hangerő pótolná. Még tudok különbséget tenni a tanultság és az intelligencia között.

Elismerem, hogy Ön tanult ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://furediferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr9812958585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása