Az interjúhoz
2017. október 06. írta: Ferenc Füredi

Az interjúhoz

ka_atv.jpg

Javaslom, hogy akik többet szeretnének tudni a VÁLASZ pártról és a Szövetségről, keressék meg a VÁLASZ-ra várva nyilvános Facebook oldalt, regisztráljanak, és szóljanak hozzá céljainkhoz, programjainkhoz, javasoljanak témákat - más kifejezéssel élve: fogalmazzák meg, mit akar a választó?

Aki látta Dr. Katona Andreának 2017. október 5. napján az ATV Egyenes Beszéd c. műsorában Rónai Egonnak adott interjúját, abban éppen úgy felmerülhet a kérdés, mint az interjú készítőjében: Egy újabb pártlista - még ha az egy Szövetség listája is - vajon nem osztja-e tovább az ellenzéket?

Nos, ez a kézenfekvőnek látszó érv ebben konstrukcióban nem lehetséges, feltéve, ha megvalósul, és kiteljesedik.

Ugyanis a Szövetség minden demokratikus párt előtt nyitott. Ha az MSZP-től az LMP-n át, az Együttön, a Párbeszéden át a legkisebb, de helyi jelentőségű pártokon át mindenki egy Szövetségbe tömörül, akkor nem megosztó tényező, hanem egyesítő.

Viszont minden olyan párt, amely nem indul a Szövetség égisze alatt, igenis megosztja ellenzéket. Nagy a felelőssége a DK- nak, az MSZP-nek, az LMP-nek, a Momentumnak, és az Új Pólus most megállapodás közelébe jutott két pártjának.

Rajtuk múlik a Szövetség sikere. Ez azonban másodlagos.

A Fidesz kormány leváltása, a rendszer megváltoztatása múlik rajtuk!

Eddig talán a VÁLASZ minden tagja egyetért velem. Amit most írok, magánvélemény:

Ha az ellenzék elbukik 2018-ban, abban felelőssége lesz a bezárkózó pártoknak.

Különösen a magukat súlyosan túlértékelő LMP-nek. Az Együtt vezetésének, akik megígérték ugyan részvételüket a Szövetség alakuló értekezletén, de saját hitelüket rombolva azon nem jelentek meg, és a Párbeszéd névre rácáfoló pártnak, amely nem is reagált a VÁLASZ elnökének udvarias invitálására.

A Momentummal összefüggésben egyetértek az Új Pólus véleményével: amelyik párt 2022- ben kíván kormányt váltani, arra a választópolgárok szavazzanak majd 2022-ben.

Talán be kellene fejezni az értelmetlen "udvarlást" az LMP- nek és a Momentumnak.

Ők 2022 pártjai. Szél Bernadett 2022 miniszterelnök jelöltje. Gratulálok korai bejelentkezéséhez!

Addigra talán szabadok lesznek Császy Zsolték, talán végleg távozik Schiffer még a politika közeléből is, talán elfeledkezünk a Fidesszel való gusztustalan együttműködésükről, a tusványosi szégyenletes parádézásukról, az antiglobalista felfogásukról, amely élesen szemben áll a földünk előtt álló éghajlati, környezeti, a légkör felmelegedésével összefüggő kérdés globális megoldásával.

Bízhatnak benne. Ez a nép sajnos minden aljasságot elfelejt, és mindent megbocsát.

Csak egy vagyok a sok ember között. Önmagamban jelentéktelen. De nem felejtek, amíg működik egyre romló agyamban pár idegsejt.

A bejegyzés trackback címe:

https://furediferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr1312958637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása